Egyszerű sárgabarackos piskóta: így nő szép magasra a tészta

A sárgabarackos piskóta vizes-olajos tésztából készül, és szinte elronthatatlanul egyszerű.

Sárgabarackos vizes-olajos piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű vizes-olajos piskótarecept most sárgabarackkal készül, de nyugodtan használhatsz hozzá más gyümölcsöt is: finom lesz meggyel, áfonyával vagy akár szilvával. Ha a tojásfehérjét kemény habbá vered, sütőporra sem lesz szükséged, anélkül is szép magasra nő a tésztája.

Sárgabarackos vizes-olajos piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sárgabarack
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mosd meg, vágd félbe vagy negyedekre, magozd ki, és tedd félre.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, add hozzá kanalanként a vizet és az olajat. Szitáld bele a lisztet, végül forgasd össze a tojáshabbal. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Rakd ki a tetejét a feldarabolt barackkal, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

 

A nyár a gyümölcsök mellett a friss zöldségek szezonja is: készíts belőlük színpompás feltétet gnocchira!

Tartalmas gnocchi nyári zöldségekkel: a pirult cukkini a lelke

Ha laktató, meleg ételre vágysz, de nincs kedved és időd a tűzhely mellett ácsorogni, ez a gyors zöldséges gnocchi a tökéletes választás!

Elolvasom

Kép: A_Lein / Getty Images

Ezt is szeretjük