Sárgabarackos pite vaníliás krémmel: ez a tészta fantasztikusan omlós
Finom, édes tészta, selymes töltelék és sok barack. Kell ennél több? Ez a pite egyszerűen isteni.

sargabarackos-pite
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgabarackos pite nem hiányozhat a nyári édességek kínálatából. Az egyszerű vajas tészta tökéletes alap. Figyelj, mert a kezed melegétől könnyen megolvad a vaj, és akkor nem lesz omlós a pite. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg a pitét porcukorral, vagy tedd még izgalmasabbá habcsókkal. 

Sárgabarackos-vaníliás pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. Morzsold össze a kis darabokra vágott, hideg vajjal. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a cukrot, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha nem akar összeállni, vagy túl kemény, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Letakarva tedd a hűtőbe fél órára.
 

A pudingport keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel főni, add hozzá a cukrot, majd amikor elkezd forrni, csorgasd bele a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg kihűl. A sárgabarackot mosd meg, magozd ki, és alaposan csepegtesd le. Ezután szórd meg egy csomag vaníliás cukorral. 

 

Pihentetést követően tedd át a tésztát enyhén lisztezett felületre, és nyújtsd ki, majd béleld ki vele a formát. Kend rá a pudingot, és rakd a tetejére ízlésesen a gyümölcsöt. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd meg 30 perc alatt. 
A sárgabarack az egyszerű, krumplis tésztából készülő gombócot is feldobja. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük