Sárgabarackos pite vaníliás krémmel: ez a tészta fantasztikusan omlós
Finom, édes tészta, selymes töltelék és sok barack. Kell ennél több? Ez a pite egyszerűen isteni.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A sárgabarackos pite nem hiányozhat a nyári édességek kínálatából. Az egyszerű vajas tészta tökéletes alap. Figyelj, mert a kezed melegétől könnyen megolvad a vaj, és akkor nem lesz omlós a pite. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg a pitét porcukorral, vagy tedd még izgalmasabbá habcsókkal.
Sárgabarackos-vaníliás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 evőkanál cukor
A tetejére
- 60 dkg sárgabarack
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. Morzsold össze a kis darabokra vágott, hideg vajjal. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a cukrot, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha nem akar összeállni, vagy túl kemény, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Letakarva tedd a hűtőbe fél órára.
A pudingport keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel főni, add hozzá a cukrot, majd amikor elkezd forrni, csorgasd bele a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg kihűl. A sárgabarackot mosd meg, magozd ki, és alaposan csepegtesd le. Ezután szórd meg egy csomag vaníliás cukorral.
Pihentetést követően tedd át a tésztát enyhén lisztezett felületre, és nyújtsd ki, majd béleld ki vele a formát. Kend rá a pudingot, és rakd a tetejére ízlésesen a gyümölcsöt. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd meg 30 perc alatt.
A sárgabarack az egyszerű, krumplis tésztából készülő gombócot is feldobja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept