Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
Ha édességre vágysz, de a kánikulában bekapcsolni sincs kedved a sütőt, a sárgabarackos pohárkrémet neked találták ki.

sargabarackos poharkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki egyszer rákapott a különböző pohárkrémek készítésére, biztos, hogy nagy örömmel próbál ki újabb és újabb változatokat. A hűsítő, kanalaznivaló desszertek pillanatok alatt összeállíthatók, utána csak arra érdemes várni, hogy az ízek a hűtőben egy kicsit összeérjenek. Most egy igazi nyári, friss sárgabarackból, mascarponéból és görög joghurtból készült pohárkrémmel ismerkedhetsz meg.

Sárgabarackos pohárdesszert receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg görög joghurt
  • 20 dkg habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • mentalevelek a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A barackokból két darabot tegyél félre, a többit mosd meg, magozd ki, vágd kockákra, és tedd egy lábosba. Öntözd meg a borral, add hozzá a reszelt citromhéjat és a cukrot, együtt főzd öt percig, majd hagyd kihűlni. Közben a hideg tejszínt verd habbá. A joghurtot keverd össze a mascarponéval és a vaníliás cukorral, majd vegyítsd el a tejszínhabbal. A kihűlt barackot a joghurtos habbal rétegezve oszd el poharakban. A kimaradt barackokat vágd cikkekre, és ezekkel díszítsd a pohárkrémeket, az adagok tetejét pedig díszítsd egy-két mentalevéllel. Tálalás előtt tedd őket néhány órára a hűtőbe.

Isteni pohárkrémet készíthetsz úgy is, ha a mascarponét keksszel rétegzed.

Ezt is szeretjük