
Ellenállhatatlan sárgabarackos pite - A könnyű tészta szétolvad a szádban
Az omlós tészta csodás, krémes töltelékkel és sok sárgabarackkal mennyei.


Friss, lédús, nyári gyümölcsökből készülnek a legfinomabb piték. Ezúttal a tésztára a sárgabarack mellett selymes puding is kerül. Már sütés közben étvágygerjesztő illatfelhő lengi be az egész lakást, így nehéz kivárni, míg legalább langyosra hűl a sütemény. Kínálhatod tejszín- vagy tojáshabbal, esetleg fagyival.
Sárgabarackos pite
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 evőkanál hideg víz
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Tetejére
- 50 dkg sárgabarack
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a hideg vizet, majd gyorsan gyúrd össze. Ha könnyen kezelhető és összeáll, csomagold folpack fóliába, és tedd fél órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára a tejjel, és tedd fel főni. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, és kis lángon, kevergetve főzd sűrű krémmé. A barackot mosd meg, ha szükséges, hámozd meg és szeleteld fel.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába. Egy villával szurkáld meg, öntsd rá a pudingos masszát, és pakold a tetejére a megmosott, szeletekre vágott barackot. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára 30-40 perc alatt. Figyelj arra, hogy a tészta átsüljön, de a teteje ne égjen meg.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept