Ellenállhatatlan sárgabarackos pite - A könnyű tészta szétolvad a szádban
Az omlós tészta csodás, krémes töltelékkel és sok sárgabarackkal mennyei.

Ellenállhatatlan sárgabarackos pite - A könnyű tészta szétolvad a szádban
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Friss, lédús, nyári gyümölcsökből készülnek a legfinomabb piték. Ezúttal a tésztára a sárgabarack mellett selymes puding is kerül. Már sütés közben étvágygerjesztő illatfelhő lengi be az egész lakást, így nehéz kivárni, míg legalább langyosra hűl a sütemény. Kínálhatod tejszín- vagy tojáshabbal, esetleg fagyival.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 50 dkg sárgabarack
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a hideg vizet, majd gyorsan gyúrd össze. Ha könnyen kezelhető és összeáll, csomagold folpack fóliába, és tedd fél órára a hűtőbe.

 

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára a tejjel, és tedd fel főni. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, és kis lángon, kevergetve főzd sűrű krémmé. A barackot mosd meg, ha szükséges, hámozd meg és szeleteld fel.


Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába. Egy villával szurkáld meg, öntsd rá a pudingos masszát, és pakold a tetejére a megmosott, szeletekre vágott barackot. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára 30-40 perc alatt. Figyelj arra, hogy a tészta átsüljön, de a teteje ne égjen meg.

Ezt is szeretjük