Ellenállhatatlan sárgabarackos pite - A könnyű tészta szétolvad a szádban
Az omlós tészta csodás, krémes töltelékkel és sok sárgabarackkal mennyei.
Friss, lédús, nyári gyümölcsökből készülnek a legfinomabb piték. Ezúttal a tésztára a sárgabarack mellett selymes puding is kerül. Már sütés közben étvágygerjesztő illatfelhő lengi be az egész lakást, így nehéz kivárni, míg legalább langyosra hűl a sütemény. Kínálhatod tejszín- vagy tojáshabbal, esetleg fagyival.

Sárgabarackos pite
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 evőkanál víz hideg
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Tetejére
- 50 dkg sárgabarack
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a hideg vizet, majd gyorsan gyúrd össze. Ha könnyen kezelhető és összeáll, csomagold folpack fóliába, és tedd fél órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára a tejjel, és tedd fel főni. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, és kis lángon, kevergetve főzd sűrű krémmé. A barackot mosd meg, ha szükséges, hámozd meg és szeleteld fel.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába. Egy villával szurkáld meg, öntsd rá a pudingos masszát, és pakold a tetejére a megmosott, szeletekre vágott barackot. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára 30-40 perc alatt. Figyelj arra, hogy a tészta átsüljön, de a teteje ne égjen meg.
