Pihe-puha, sárgabarackos piskóta - Ezeket a hibákat követik el a legtöbben a sütéskor
Semmi sem érhet fel a házi készítésű, gyümölcsös sütikkel. A puha, sárgabarackos piskóta különösen finom.
Jó piskótát sütni nem nagy ördöngösség, csak tarts be néhány fontos szabályt. Rengeteg variációt kipróbálhatsz, nyáron vesd be a különféle gyümölcsös változatokat. A légies, vajas piskótába jól illik a sárgabarack. A tészta szinte szétomlik a szádban. Tejszínhabbal, fagyival tálalva még ellenállhatatlanabb.
Sárgabarackos piskóta
Hozzávalók
- 50 dkg sárgabarack
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd egyesével rakd hozzá a tojássárgákat. Sokan abba a hibába esnek, hogy kapkodnak, pedig legalább 10 percig kavard gépi habverővel. Szitáld a masszába a sütőporos lisztet. Végül óvatosan forgasd hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. Dolgozd simára a masszát fakanállal, de ne törd meg a habot, különben nem lesz az igazi.
Egy tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. A sárgabarackot mosd meg, csepegtesd le, felezd el, és rakd a massza tetejére. Süsd meg 170 fokon 25 perc alatt. Legalább 15 percig ne nyitogasd a sütőajtót, különben összeesik a tészta. Ha a teteje kicsit elkezd barnulni, szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted. Várd meg, míg kicsit hűl, utána fordítsd csak ki a tepsiből. Felszeletelve, ízlés szerint porcukorral tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció