Pillekönnyű márványos kuglóf friss barackkal: csak keverd össze a tésztát
A márványos kuglóf tésztájának összeállítása pofonegyszerű, és bármilyen idénygyümölccsel, mostanában például friss sárgabarackkal is feldobhatod.

sargabarackos kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kuglófot egyszerűen állíthatsz össze kevert tésztából, és bármilyen friss gyümölccsel feldobhatod. Márványos úgy lesz, ha a tésztáját kétfelé osztod, az egyikbe kakaót keversz, és a formában óvatosan hozzákevered a sima részhez, vigyázva, hogy ne vegyüljön el teljesen. Különösen jól megy hozzá a napérlelte, friss sárgabarack.

Sárgabarackos márványos kuglóf receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgabarack
  • 20 dkg liszt + kevés a forma szórásához
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A barackokat mosd meg, magozd ki, és vágd cikkekre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a kétféle cukorral, majd csorgasd hozzá a tejet és az olajat, reszeld bele az alaposan megmosott citrom héját, és dolgozd össze. A lisztet keverd el a sütőporral, és add a tojásos-cukros keverékhez, végül fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd az egészet a tojásfehérjéhez.

A kuglófformát szórd meg liszttel. Öntsd bele a tészta kétharmadát, és oszd el rajta a barackokat. A maradék tésztához keverd hozzá a kakaóport. Öntsd a barackos tészta tetejére, és enyhén vegyítsd össze a kétféle masszát. Ne keverd össze teljesen, hogy szép, márványos mintázata maradjon. Told a sütőbe 40-45 percre. Fóliával letakarva napokig puha marad.
Akár brownie-t is készíthetsz hasonló módszerrel.

Ezt is szeretjük