Csoda finom, pillekönnyű sárgabarackos kuglóf: a bögrés változatnál nincs egyszerűbb
A sima kevert kuglóf fantasztikusan puha, és a belekerülő lédús sárgabaracknak köszönhetően másnap is finom puha.

sargabarackos-kuglof
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron is bátran süss kuglófot, a zamatos, lédús gyümölcsök tökéletesek a könnyű kevert tésztába. Nincs vele sok munka, 10 perc alatt össze is keverheted a hozzávalókat. A lassú sütés a kuglóf sikerének egyik titka. A mércének bármelyik kedvenc 2,5 decis bögre megteszi. 

Sárgabarackos kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre sárgabarack
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A kétféle cukrot keverd ki jól a tojásokkal, majd részletekben öntsd hozzá a tejet, az olajat, add hozzá a citrom reszelt héját. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, a darált dióval, majd forgasd hozzá a keverékhez, és dolgozd simára a masszát. Végül add hozzá a barackot, és óvatosan fakanállal forgasd össze.
 

A kuglófformát alaposan kend ki zsírral, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A lágy, szinte folyékony tésztájú tejpitébe is tökéletes választás a sárgabarack. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük