Csoda finom, pillekönnyű sárgabarackos kuglóf: a bögrés változatnál nincs egyszerűbb
A sima kevert kuglóf fantasztikusan puha, és a belekerülő lédús sárgabaracknak köszönhetően másnap is finom puha.

sargabarackos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron is bátran süss kuglófot, a zamatos, lédús gyümölcsök tökéletesek a könnyű kevert tésztába. Nincs vele sok munka, 10 perc alatt össze is keverheted a hozzávalókat. A lassú sütés a kuglóf sikerének egyik titka. A mércének bármelyik kedvenc 2,5 decis bögre megteszi. 

Sárgabarackos kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre sárgabarack
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A kétféle cukrot keverd ki jól a tojásokkal, majd részletekben öntsd hozzá a tejet, az olajat, add hozzá a citrom reszelt héját. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, a darált dióval, majd forgasd hozzá a keverékhez, és dolgozd simára a masszát. Végül add hozzá a barackot, és óvatosan fakanállal forgasd össze.
 

A kuglófformát alaposan kend ki zsírral, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A lágy, szinte folyékony tésztájú tejpitébe is tökéletes választás a sárgabarack. 

Ezt is szeretjük