Csoda finom, pillekönnyű sárgabarackos kuglóf: a bögrés változatnál nincs egyszerűbb

A sima kevert kuglóf fantasztikusan puha, és a belekerülő lédús sárgabaracknak köszönhetően másnap is finom puha.

sargabarackos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron is bátran süss kuglófot, a zamatos, lédús gyümölcsök tökéletesek a könnyű kevert tésztába. Nincs vele sok munka, 10 perc alatt össze is keverheted a hozzávalókat. A lassú sütés a kuglóf sikerének egyik titka. A mércének bármelyik kedvenc 2,5 decis bögre megteszi. 

Sárgabarackos kuglóf

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre sárgabarack
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A kétféle cukrot keverd ki jól a tojásokkal, majd részletekben öntsd hozzá a tejet, az olajat, add hozzá a citrom reszelt héját. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, a darált dióval, majd forgasd hozzá a keverékhez, és dolgozd simára a masszát. Végül add hozzá a barackot, és óvatosan fakanállal forgasd össze.
 

A kuglófformát alaposan kend ki zsírral, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A lágy, szinte folyékony tésztájú tejpitébe is tökéletes választás a sárgabarack. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük