Sárgabarackos gombóc könnyű krumplis tésztából: régi család recept szerint készül
A sárgabarackos gombóc tésztája ugyanaz, mint a nagy kedvenc szilvásé, és legalább olyan finom is.

sargabarackos-gomboc-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig még nem volt bátorságod elkészíteni a nagyiféle krumpligombócot, itt az ideje, hogy rászánd magad. Sárgabarackkal töltve csodás nyári desszert lesz. Néhány régi praktikát betartva biztosan jól fog sikerülni. Bár itt az újkrumpli szezonja, mégis régit használj hozzá. 

Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 30 liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 db sárgabarack
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat hevítsd fel, majd szórd hozzá a zsemlemorzsát, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd aranybarnára. Figyelj, mert a zsemlemorzsa könnyen megég. A barackokat mosd meg, magozd ki, és vedd ketté. 

 

A krumplit héjában, enyhén sós vízben főzd puhára 20-25 perc alatt. Szűrd le, pucold meg, és krumplinyomón nyomd át, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a sót, a tojást, részletekben a lisztet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágd fel négyzetekre. Tegyél mindegyik közepébe egy fél barackot, szórd meg a fahéjas porcukorral, majd formázz gombócokat.

 

Egy fazékban forralj vizet, rakd bele a gombócokat, és főzd kis lángon. Hagyd, hogy feljöjjenek a víz tetejére, szűrd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva kínáld. 
Ha szereted a sárgabarackos sütiket, akkor a tejpitét is próbáld ki a nyár egyik kedvenc gyümölcsével!

Ezt is szeretjük