Puha sárgabarackos gombóc krumplis tésztából: nem is olyan bonyolult
Néhány régi, bevált praktika, és a sárgabarackos gombóc pillekönnyű és ellenállhatatlan lesz.

sargabarackos-gomboc
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgabarackos gombóc akkor sem ördöngösség, ha nem lestél el praktikákat a nagyitól. A siker egyik titka a gyorsaság: ha a tészta sokáig áll, nyúlóssá, kezelhetetlenné válik. Lehetőleg magas keményítőtartalmú krumplit használj. Továbbá ne rakj a tésztába túl sok lisztet, mert akkor kemény lesz a gombóc. 

Sárgabarackos gombóc krumplis tésztából

Hozzávalók:

A tésztához

  • 70 dkg krumpli
  • 70 dkg sárgabarack
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsír
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só

A morzsához

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában, valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Hámozd meg, majd még melegen törd meg. Add hozzá a zsírt, a sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható, viszonylag lágy tésztát kapj. Lehetőleg gyorsan dolgozz. Elképzelhető, hogy az összes lisztre nem lesz szükséged. 


Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágj belőle kisebb, körülbelül 8 x 8 centis négyzeteket. Mindegyik közepére rakj egy sárgabarackot, szórd meg fahéjas cukorral, és formázz a tésztából gombócot.
 

Kis lángon, kevés vajon, állandóan kevergetve pirítsd meg a zsemlemorzsát. Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, rakj bele annyi gombócot, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Főzd addig, amíg feljön a víz tetejére, majd szűrőkanállal szedd ki, és hempergesd meg a gombócokat a zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva kínáld.
A sárgabarackból csodás krémlevest is készíthetsz. Görög joghurttal még finomabb. 

Ezt is szeretjük