Isteni sárgabarackos fordított süti: csak rakj mindent fordítva a tepsibe
A sárgabarack puhává párolódik a sütőben a tészta alatt. Olyan jól mutat, hogy az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

sargabarackos-forditott-suti
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

5 perces frizurák egy kiegészítővel: elképesztően nőiessé teszik a megjelenést »

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fordított sütit számtalan változatban elkészítheted, az alapja lehet leveles vagy akár vajastészta, sőt egyszerű kevert is. Utóbbit percek alatt összeállítod, és a tejföltől finom puha lesz. Gyorsan süsd meg, mert már nem juthatsz hozzá sokáig friss sárgabarackhoz. Langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyit is kínálsz hozzá. A vajat tedd ki jó előre a hűtőből, akkor dolgozol vele könnyen, ha puha.

Sárgabarackos fordított süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös réteghez

  • 10 db sárgabarack
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű tortaformát kenj ki az öt deka vajjal, és hintsd meg cukorral. Rakd rá a megmosott, szeletekre vágott sárgabarackot. A tésztához a vajat habosítsd a kétféle cukorral, tedd hozzá a tojást, majd a tejfölt, forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A simára dolgozott tésztát öntsd a barackokra, és egyengesd el.


Mehet az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor a tészta szép aranybarna, a beleszúrt tűre nem ragad massza, vedd ki a sütőből. Még melegen fordítsd ki a formából, és amikor langyosra hűl, már tálalhatod is. 
A kívül ropogós morzsasüti is kitűnő barackosan, ráadásul elronthatatlan! 

Ezt is szeretjük