Mézes sárgabarack-krémleves behűtve: a leggyorsabb gyümölcshámozás trükkjét is megmutatjuk
A mézes sárgabarack-krémleves hidegen az igazi. Főzz bele habgaluskát is!
A nyár az isteni finom, hideg gyümölcslevesek szezonja: a mézes sárgabarack-krémleves édes, sűrű, és egy tányér nem elég belőle. Levesbetétnek habgaluskát készíts hozzá. A barackokat fazékba kerülés előtt hámozd meg, erre is mutatunk egy egyszerű trükköt.
Sárgabarack-krémleves habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sárgabarack
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 kis doboz görög joghurt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A habgaluskához:
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A barackokat mosd meg, tedd egy tálba, és öntsd le forró vízzel. Egy perc múlva öntsd le róla a vizet, önts rá hideget, és amikor már kézbe tudod venni, húzd le könnyedén a héjukat. Vágd félbe és magozd ki őket.
A vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá az előkészített barackot, csorgasd rá a mézet, és párold puhára. Öntsd fel egy liter vízzel, forrald össze, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba. A joghurtot keverd el a keményítővel, csorgasd a forrásban lévő leveshez, és kézi habverővel kevergetve sűrítsd be. Tedd a fazekat hideg vízzel teli tálba vagy akár a mosogatóba, hogy lehűljön, utána tedd a hűtőbe néhány órára.
Közben készítsd el a habgaluskát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot és a citromhéjat, és ezzel is keverd ki. Egy lábosban forralj vizet vagy tejet, és evőkanállal szaggasd bele a habot. Egy perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb egy percig, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Tálalás előtt add őket a lehűlt leveshez.
A hideg gazpacho zöldségekből készül, és hasonlóan frissítő.
Hűs gazpacho a nyári napokra: csupa friss alapanyag alkotja
A klasszikus gazpacho egy paradicsomos alapú, csupa friss zöldségből és fűszerekből álló leves, amely annyira egyszerű, hogy még főzni sem kell.
ElolvasomKép: StockFood / Koeb, Ulrike
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- zöldségleves
- minestrone leves
Gazdag, ízes toszkán minestrone leves: a fehérbabtól még finomabb
- újkrumpli
- rozmaring