Mézes sárgabarack-krémleves behűtve: a leggyorsabb gyümölcshámozás trükkjét is megmutatjuk

A mézes sárgabarack-krémleves hidegen az igazi. Főzz bele habgaluskát is!

Mézes sárgabarack-krémleves habgaluskával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár az isteni finom, hideg gyümölcslevesek szezonja: a mézes sárgabarack-krémleves édes, sűrű, és egy tányér nem elég belőle. Levesbetétnek habgaluskát készíts hozzá. A barackokat fazékba kerülés előtt hámozd meg, erre is mutatunk egy egyszerű trükköt.

Sárgabarack-krémleves habgaluskával

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgabarack
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kis doboz görög joghurt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A habgaluskához:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A barackokat mosd meg, tedd egy tálba, és öntsd le forró vízzel. Egy perc múlva öntsd le róla a vizet, önts rá hideget, és amikor már kézbe tudod venni, húzd le könnyedén a héjukat. Vágd félbe és magozd ki őket.

 

A vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá az előkészített barackot, csorgasd rá a mézet, és párold puhára. Öntsd fel egy liter vízzel, forrald össze, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba. A joghurtot keverd el a keményítővel, csorgasd a forrásban lévő leveshez, és kézi habverővel kevergetve sűrítsd be. Tedd a fazekat hideg vízzel teli tálba vagy akár a mosogatóba, hogy lehűljön, utána tedd a hűtőbe néhány órára.

 

Közben készítsd el a habgaluskát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot és a citromhéjat, és ezzel is keverd ki. Egy lábosban forralj vizet vagy tejet, és evőkanállal szaggasd bele a habot. Egy perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb egy percig, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Tálalás előtt add őket a lehűlt leveshez.

A hideg gazpacho zöldségekből készül, és hasonlóan frissítő.

Hűs gazpacho a nyári napokra: csupa friss alapanyag alkotja

A klasszikus gazpacho egy paradicsomos alapú, csupa friss zöldségből és fűszerekből álló leves, amely annyira egyszerű, hogy még főzni sem kell.

Elolvasom

Kép: StockFood / Koeb, Ulrike

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük