Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér: a reggeli, ami sokáig eltelít

Ha szereted a bundás kenyeret, ezt az ínyenc, sonkás-sajtos változatot ki kell próbálnod!

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne legyen egyhangú a reggeli! A könnyen, gyorsan elkészíthető bundás kenyérből kis átalakítással emeletes szendvicset is készíthetsz. Sonkával, sajttal töltve még laktatóbbá és étvágygerjesztőbbé teheted. Reggelire ideális, hisz egy-két szelet után délig biztosan nem leszel éhes. 

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet kenyér
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verd fel habosra, öntsd hozzá a tejet, szórd meg sóval, borssal, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Két kenyérszelet közé pakolj sonkát és sajtot, az így kapott szendvicseket vágd félbe. Arra ügyelj, hogy a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgasd meg a szendvicseket jól a tojásban. Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A fordításnál légy óvatos! Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, és melegen tálald. Ha biztosra akarsz menni, a kenyereket tűzd meg fogvájóval! 

A bundás kenyér édes is lehet. A nagyon egyszerű és laktató finomság mézzel, gyümölcsökkel is isteni. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük