Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér: a reggeli, ami sokáig eltelít
Ha szereted a bundás kenyeret, ezt az ínyenc, sonkás-sajtos változatot ki kell próbálnod!
Ne legyen egyhangú a reggeli! A könnyen, gyorsan elkészíthető bundás kenyérből kis átalakítással emeletes szendvicset is készíthetsz. Sonkával, sajttal töltve még laktatóbbá és étvágygerjesztőbbé teheted. Reggelire ideális, hisz egy-két szelet után délig biztosan nem leszel éhes.
Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet kenyér
- 4 szelet sonka
- 4 szelet sajt
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verd fel habosra, öntsd hozzá a tejet, szórd meg sóval, borssal, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Két kenyérszelet közé pakolj sonkát és sajtot, az így kapott szendvicseket vágd félbe. Arra ügyelj, hogy a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgasd meg a szendvicseket jól a tojásban. Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süsd aranybarnára. A fordításnál légy óvatos! Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat, és melegen tálald. Ha biztosra akarsz menni, a kenyereket tűzd meg fogvájóval!
A bundás kenyér édes is lehet. A nagyon egyszerű és laktató finomság mézzel, gyümölcsökkel is isteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció