Fűszeres, tepsis újkrumpli vastag, nyúlós sajtréteggel, friss zöldségekkel
A szokásos rakott krumpli helyett ezt készítsd el! Belül szaftos, a teteje ropogós, és tele van zöldségekkel.

zoldeseges-tepsis-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bátran felejtsd el a régi receptet! Ez a csupa zöldségből álló tepsis krumpli jobban esik a nagy melegben, mint a kolbászos, tejfölös változat. A fűszeres tejszínben a krumpli lággyá, szinte krémessé sül. A tetejére többféle sajtot is reszelhetsz. Köretként is tálalhatod sültek mellé, de főfogásnak szintén kiváló. Az újkrumpli hamar átsül, így nem kell előfőzni. 

Sajtos, tepsis újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg újkrumpli
  • 20 dkg sajt
  • 3 db paradicsom
  • 1 db közepes cukkini
  • 3 dl tejszín
  • 3 szál újhagyma
  • 2 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd vékony, két-három milliméteres szeletekre. A cukkinit is darabold fel, a héját hagyhatod, ha egészséges. A hagymát és a paradicsomot ugyancsak vágd fel tetszés szerint. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval. 
 

Rétegezd a hozzávalókat egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba vagy tepsibe. Alulra rakj egy sor krumplit, arra mehet a paradicsom, a hagyma, a cukkini, majd fedd be a maradék krumplival. Öntsd rá a fűszeres tejszínt, és reszeld rá a sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát. 
Próbáltad már a rakott krumplit édesburgonyával? Sokkal egészségesebb, és az íze sem fog csalódást okozni!

Ezt is szeretjük