Roppanós spárga sütőben, sajttal és tejszínnel sütve: ezt most kell elkészítened
Most egyél spárgát spárgával, hisz rövid a szezon! Tejszínnel, sajttal összesütve isteni fogás.
A spárga kalóriaszegény, magas rosttartalmú zöldség, amit egyre többen fedeznek fel. Jól válogasd meg, ne legyen fás a zöldség, amikor megveszed. A frissességével együtt ugyanis az élvezeti értéke is csökken. A fehér spárga kevésbé erőteljes ízű, rakott ételekhez is kiváló. A tejszín és a sajt jól illik hozzá.
Sajtos-tejszínes spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csokor spárga
- 10 dkg sajt
- 4 dl tejszín
- 1 db póréhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A spárga végeiből vágj le másfél-két centit, majd éles késsel pucold meg, különben keserű lehet a fogás. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, cukrot, és főzd 10 percig. Nem kell, hogy puha legyen, elég, ha roppanós.
A póréhagymát aprítsd fel. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a spárgákat és a póréhagymát. Öntsd le a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd össze 20-25 perc alatt.
A spárgát tekerheted sonkába, de prézlivel is kiváló. Bárhogy is készíted, biztos a siker.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció