Extra sajtos, tejszínes, karfiolos tészta 40 perc alatt: krémes fogás a sütőből
Fantasztikus ízkavalkád egy tepsiben: a karfiolos-sajtos tészta összesütve, tejszínnel még finomabb.
A karfiolos tészta is lehet igazán ízletes, csak turbózd fel egy kicsit. Sajttal és fűszeres, tejszínes szósszal minden igényt kielégít! Hús sem kell bele, így vegetáriánusok is elkészíthetik. Nagyjából egyszerre fő meg a karfiol és a tészta, így nem kell egyikre sem várnod. Érdemes legalább kétféle sajttal megszórni.
Sajtos, tejszínes, karfiolos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg penne
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 fej karfiol
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára 10 perc alatt. Öntsd le róla a vizet, és hagyd kihűlni. A tésztát is rakd lobogó vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, csepegtesd le.
Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, egyengesd el benne a tésztát, dobd rá a karfiolt. Keverd össze a tejszínt a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és az oregánóval, majd locsold meg vele a tésztát. A tetejére szórd a kétféle reszelt sajtot. Dugd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor szép piros a sajt, kiveheted a sütőből.
Ezt a baconös-karfiolos gratint is muszáj megkóstolnod! Szuper, egyszerű fogás, a szósz pedig valami csúcs.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció