Pillekönnyű sajtos-tejfölös pogácsa - Jól bevált családi recept
Ez az egyik legpuhább pogácsa, amit eddig kóstoltál. Szinte egyszerre felfalnád az összeset.
Abban biztos lehetsz, hogy ez a sajtos-tejfölös pogácsa nem szárad ki néhány óra múlva. Nem kell hajtogatni, és a tésztával is könnyen boldogulsz. A sütőből kivéve, még melegen a legjobb.

Sajtos-tejfölös pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Langyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős keverék és a maradék tejföl. Ezt követően rakd hozzá a sót és a reszelt sajt kétharmadát. Gyúrd lágy tésztává, majd takard le konyharuhával, és pihentesd körülbelül 45 percig.
Amikor a duplájára nő, lisztezett felületen nyújtsd másfél centi vastagra, és szúrd ki kisebb méretű pogácsaszaggatóval. Helyezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg egy felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Süsd 190 fokon körülbelül 25 perc alatt aranybarnára.
