Sajtos szalmakrumpli
Így lesz jó ropogós
A sajtos szalmakrumpli remek kísérője szinte bármilyen húsnak, de önmagában is ragyogó. Kicsik, nagyok is örömmel fogyasztják.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült krumplit képtelenség nem szeretni, főleg, ha egy kicsit feldobod. A sajtos szalmakrumpli szinte mindenkinél toplistás helyet foglal majd el. Kiváló köret, de a barátok is örömmel mártogatják majd filmnézés vagy beszélgetés közben. Akár kétféle sajttal is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál fokhagymás só
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd vékony, lehetőleg egyforma csíkokra, majd törölgesd meg. Forrósíts olajat egy nagyobb serpenyőben, dobd bele a krumplicsíkokat, és öt percig süsd. Csepegtesd le, és rendezd egy kevés olajjal meglocsolt tepsibe, szórd meg fokhagymás sóval. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és tíz percig süsd. A krumpli akkor lesz igazán ropogós, ha kétszer sütöd meg.

A mártogatóshoz egy lábosban keverd kézi habverővel csomómentesre a lisztet és a tejet. Adj hozzá kevés mustárt, és kis lángon sűrítsd be. Közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, húzd le a tűzről, és dobd hozzá a reszelt sajtot. Amikor az felolvad benne, kevés ketchuppal még tovább bolondíthatod. Tálalás előtt, ha szükséges, melegítsd fel a mártogatóst, és öntsd a ropogósra sült krumplira.

Blog.hu ajánló