Sajtos szalmakrumpli
Így lesz jó ropogós
A sajtos szalmakrumpli remek kísérője szinte bármilyen húsnak, de önmagában is ragyogó. Kicsik, nagyok is örömmel fogyasztják.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült krumplit képtelenség nem szeretni, főleg, ha egy kicsit feldobod. A sajtos szalmakrumpli szinte mindenkinél toplistás helyet foglal majd el. Kiváló köret, de a barátok is örömmel mártogatják majd filmnézés vagy beszélgetés közben. Akár kétféle sajttal is kínálhatod.

Sajtos szalmakrumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál fokhagymás só
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd vékony, lehetőleg egyforma csíkokra, majd törölgesd meg. Forrósíts olajat egy nagyobb serpenyőben, dobd bele a krumplicsíkokat, és öt percig süsd. Csepegtesd le, és rendezd egy kevés olajjal meglocsolt tepsibe, szórd meg fokhagymás sóval. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és tíz percig süsd. A krumpli akkor lesz igazán ropogós, ha kétszer sütöd meg.

A mártogatóshoz egy lábosban keverd kézi habverővel csomómentesre a lisztet és a tejet. Adj hozzá kevés mustárt, és kis lángon sűrítsd be. Közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, húzd le a tűzről, és dobd hozzá a reszelt sajtot. Amikor az felolvad benne, kevés ketchuppal még tovább bolondíthatod. Tálalás előtt, ha szükséges, melegítsd fel a mártogatóst, és öntsd a ropogósra sült krumplira.

Ezt is szeretjük