Sajtos szalmakrumpli
A sajtos szalmakrumpli remek kísérője szinte bármilyen húsnak, de önmagában is ragyogó. Kicsik, nagyok is örömmel fogyasztják.
A sült krumplit képtelenség nem szeretni, főleg, ha egy kicsit feldobod. A sajtos szalmakrumpli szinte mindenkinél toplistás helyet foglal majd el. Kiváló köret, de a barátok is örömmel mártogatják majd filmnézés vagy beszélgetés közben. Akár kétféle sajttal is kínálhatod.
Sajtos szalmakrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 10 dkg cheddar sajt
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál fokhagymás só
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd vékony, lehetőleg egyforma csíkokra, majd törölgesd meg. Forrósíts olajat egy nagyobb serpenyőben, dobd bele a krumplicsíkokat, és öt percig süsd. Csepegtesd le, és rendezd egy kevés olajjal meglocsolt tepsibe, szórd meg fokhagymás sóval. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és tíz percig süsd. A krumpli akkor lesz igazán ropogós, ha kétszer sütöd meg.
A mártogatóshoz egy lábosban keverd kézi habverővel csomómentesre a lisztet és a tejet. Adj hozzá kevés mustárt, és kis lángon sűrítsd be. Közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, húzd le a tűzről, és dobd hozzá a reszelt sajtot. Amikor az felolvad benne, kevés ketchuppal még tovább bolondíthatod. Tálalás előtt, ha szükséges, melegítsd fel a mártogatóst, és öntsd a ropogósra sült krumplira.
