Dupla sajtos, sonkás tészta, ami 20 perc alatt kész

Bármilyen sűrű is a napod, ezt az ínyenc, dupla sajtos, sonkás tésztát lesz időd elkészíteni.

Dupla sajtos, sonkás tészta

Ha szereted a sajtos tésztát, de szívesen kipróbálnád egy kicsit másként, akkor ez a te recepted. A krémes, fűszeres szósz valami csúcs, főleg kétféle sajtból! Az egyik akár füstölt is lehet. Pikk-pakk összedobod, és mégis otthon készített fogás kerül az asztalra. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül. 

Sajtos, sonkás tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg sonka
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor elkezd lobogni, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd forrástól számítva hét-tíz perc alatt fogkeményre. Szűrd le, majd csepegtesd le. A sonkát vágd vékony csíkokra, és pirítsd meg. 
Egy másik edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és keverd csomómentesre. Öntsd fel a tejjel, és forrald pár percig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Rakd hozzá a kétféle sajtot, és amikor azok elolvadnak, tedd hozzá a sonkát, majd forgasd össze a sajttal. Süsd össze egy-két perc alatt.    
A grízes tésztát is elkészítheted extra kivitelben. Csak néhány dologra figyelj!

Ezt is szeretjük