Sajtos-sonkás, rakott tészta, ami összesütve még finomabb
A sajtos-sonkás tészta mindig remek választás. Feltétlenül told be a sütőbe!

Sajtos-sonkás, rakott tészta, ami összesütve még finomabb
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos-sonkás, rakott tészta gyorsan összeállítható, és a sütési ideje sem hosszadalmas. Jó alap lehet hozzá a makaróni vagy a penne. Ha extra fogásra vágysz, locsolj a tésztára fűszeres, tejszínes szószt. A sonkát érdemes sütés előtt külön megpirítani, még finomabb lesz. 

Sajtos-sonkás, rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, majd keverd csomómentesre a liszttel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és kevergetve, kis lángon sűrítsd be. Húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a lereszelt sajt felét. A sonkát kevés zsiradékon süsd meg. 

A tésztát rendezd egy vajjal kikent, tűzálló tálba, keverd hozzá a sonkát, majd öntsd rá a tejszínes mártást. A tetejére szórd a maradék reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Told a forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.  

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük