Sajtos-sonkás, rakott tészta, ami összesütve még finomabb

A sajtos-sonkás tészta mindig remek választás. Feltétlenül told be a sütőbe!

Sajtos-sonkás, rakott tészta, ami összesütve még finomabb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos-sonkás, rakott tészta gyorsan összeállítható, és a sütési ideje sem hosszadalmas. Jó alap lehet hozzá a makaróni vagy a penne. Ha extra fogásra vágysz, locsolj a tésztára fűszeres, tejszínes szószt. A sonkát érdemes sütés előtt külön megpirítani, még finomabb lesz. 

Sajtos-sonkás, rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, majd keverd csomómentesre a liszttel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és kevergetve, kis lángon sűrítsd be. Húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a lereszelt sajt felét. A sonkát kevés zsiradékon süsd meg. 

A tésztát rendezd egy vajjal kikent, tűzálló tálba, keverd hozzá a sonkát, majd öntsd rá a tejszínes mártást. A tetejére szórd a maradék reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Told a forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.  

Kép: Getty Images.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük