Sajtos-sonkás, rakott tészta, ami összesütve még finomabb
A sajtos-sonkás tészta mindig remek választás. Feltétlenül told be a sütőbe!

Sajtos-sonkás, rakott tészta, ami összesütve még finomabb
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

Nagyon divatos ez a kabát, de elronthatja az alakodat: így viseld, hogy ne szélesítsen »

Jennifer Lopez natúr arccal pózolt egy férfimagazinnak: nem szégyellte a természetességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos-sonkás, rakott tészta gyorsan összeállítható, és a sütési ideje sem hosszadalmas. Jó alap lehet hozzá a makaróni vagy a penne. Ha extra fogásra vágysz, locsolj a tésztára fűszeres, tejszínes szószt. A sonkát érdemes sütés előtt külön megpirítani, még finomabb lesz. 

Sajtos-sonkás, rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, majd keverd csomómentesre a liszttel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és kevergetve, kis lángon sűrítsd be. Húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a lereszelt sajt felét. A sonkát kevés zsiradékon süsd meg. 

A tésztát rendezd egy vajjal kikent, tűzálló tálba, keverd hozzá a sonkát, majd öntsd rá a tejszínes mártást. A tetejére szórd a maradék reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Told a forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.  

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük