Sonkás-sajtos rakott tészta sok tejföllel: maradékmentő fogás
Ha túl sok sonkát főztél, és már unod önmagában, használd fel tésztába.

sonkas-sajtos-rakott-teszta
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vége az ünnepnek, nehogy kidobd a maradékokat! Hasznosíts inkább újra mindent! A sonkával kiadós és ízletes rakott tésztát készíthetsz, ráadásul gyorsan összeállíthatod. Hogy ne legyen száraz, rakj a rétegek közé tejfölt. Tovább fokozhatod az élvezetet, ha a tetejét megszórod sajttal. 

Sonkás-sajtos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, majd mérsékeld a lángot! Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le. Csak arra kell figyelned, hogy ne ázzon el a tészta. Amikor fogkemény, szűrd le, majd csepegtesd le.

A maradék sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és egyengesd bele a tésztát, majd szórd rá a sonkát. Kend rá a tejfölt, forgasd össze, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze körülbelül 20 perc alatt. Petrezselyemmel meghintve kínáld. 
A paradicsomos-sajtos rakott tészta is mindig kelendő. Hétköznap is elkészítheted.

Ezt is szeretjük