Sonkás-sajtos rakott tészta sok tejföllel: maradékmentő fogás
Ha túl sok sonkát főztél, és már unod önmagában, használd fel tésztába.

sonkas-sajtos-rakott-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vége az ünnepnek, nehogy kidobd a maradékokat! Hasznosíts inkább újra mindent! A sonkával kiadós és ízletes rakott tésztát készíthetsz, ráadásul gyorsan összeállíthatod. Hogy ne legyen száraz, rakj a rétegek közé tejfölt. Tovább fokozhatod az élvezetet, ha a tetejét megszórod sajttal. 

Sonkás-sajtos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, majd mérsékeld a lángot! Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le. Csak arra kell figyelned, hogy ne ázzon el a tészta. Amikor fogkemény, szűrd le, majd csepegtesd le.

A maradék sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és egyengesd bele a tésztát, majd szórd rá a sonkát. Kend rá a tejfölt, forgasd össze, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze körülbelül 20 perc alatt. Petrezselyemmel meghintve kínáld. 
A paradicsomos-sajtos rakott tészta is mindig kelendő. Hétköznap is elkészítheted.

Ezt is szeretjük