Tojás nélküli sajtos ropogós dupla sajttal

Egy adag nem lesz elég

Az egyszerű sajtos ropogós egy jól zárható dobozban sokáig friss marad. Igaz, mindenki rá fog járni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos ropogós remek vendégváró. Ne lepődj meg, nem maradt ki a receptből a tojás, anélkül is jól összeáll a tészta. Ha szereted, szezámmagot is keverhetsz bele. Pocsayné Vincze Tünde receptje kicsik és nagyok körében is nagy sikert arat.

Sajtos ropogós

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1.5 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd a lisztbe a sütőport, a cukrot, a sót, és reszeld bele a kétféle sajtot, a hideg vajat. Ha már majdnem összeáll, fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és jól gyúrd össze az egészet. Formázz belőle kis bucit, csomagold folpackba, majd tedd egy órára a hűtőbe.

Pihentetés után a tésztát egy lisztezett, sík felületen nyújtsd körülbelül fél centi vastagra. Derelyeszaggatóval vágj belőle tetszés szerinti négyzeteket. Rakd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne érjenek össze. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon körülbelül 12 perc alatt süsd világosbarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük