Tojás nélküli sajtos ropogós dupla sajttal
Az egyszerű sajtos ropogós egy jól zárható dobozban sokáig friss marad. Igaz, mindenki rá fog járni.
A sajtos ropogós remek vendégváró. Ne lepődj meg, nem maradt ki a receptből a tojás, anélkül is jól összeáll a tészta. Ha szereted, szezámmagot is keverhetsz bele. Pocsayné Vincze Tünde receptje kicsik és nagyok körében is nagy sikert arat.
Sajtos ropogós
Hozzávalók 40 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 1.5 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- só
Elkészítés:
Keverd a lisztbe a sütőport, a cukrot, a sót, és reszeld bele a kétféle sajtot, a hideg vajat. Ha már majdnem összeáll, fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és jól gyúrd össze az egészet. Formázz belőle kis bucit, csomagold folpackba, majd tedd egy órára a hűtőbe.
Pihentetés után a tésztát egy lisztezett, sík felületen nyújtsd körülbelül fél centi vastagra. Derelyeszaggatóval vágj belőle tetszés szerinti négyzeteket. Rakd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne érjenek össze. Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon körülbelül 12 perc alatt süsd világosbarnára.
