Ropogós, sajtos rizsgolyó: süsd sütőben, és nem tocsog majd az olajban
A szicíliaiak snack gyanánt fogyasztják a fűszeres, sajtos rizsgolyókat.

Ropogós, sajtos rizsgolyó: süsd sütőben, és nem tocsog majd az olajban
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos rizsgolyókat nemcsak vegetáriánusok kedvelik, a húsimádók is odalesznek érte. Szicíliában ez az egyik legnépszerűbb étel, szinte minden utcasarkon árusítják. Remek választás köretnek csirke vagy hal mellé, de önmagában, mártással is nagyon ízletes. Süsd sütőben a sajtos rizsgolyókat, így nem szívják magukat tele olajjal, és kevésbé lesz nehéz az étel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál snidling
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd kevergetve pirítsd meg kevés olajon. Amikor jól kifehéredik, és szinte átlátszóvá válik, öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, ízesítsd snidlinggel, petrezselyemmel, végül sózd, borsozd.

Keverd össze a hozzávalókat, és vizes kézzel formázz golyókat a masszából, majd forgasd zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy mindenhova jusson. Rendezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük