Ropogós, sajtos rizsgolyó: süsd sütőben, és nem tocsog majd az olajban
A szicíliaiak snack gyanánt fogyasztják a fűszeres, sajtos rizsgolyókat.

Ropogós, sajtos rizsgolyó: süsd sütőben, és nem tocsog majd az olajban
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos rizsgolyókat nemcsak vegetáriánusok kedvelik, a húsimádók is odalesznek érte. Szicíliában ez az egyik legnépszerűbb étel, szinte minden utcasarkon árusítják. Remek választás köretnek csirke vagy hal mellé, de önmagában, mártással is nagyon ízletes. Süsd sütőben a sajtos rizsgolyókat, így nem szívják magukat tele olajjal, és kevésbé lesz nehéz az étel.

Sajtos rizsgolyó

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg rizs
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál snidling
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd kevergetve pirítsd meg kevés olajon. Amikor jól kifehéredik, és szinte átlátszóvá válik, öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, ízesítsd snidlinggel, petrezselyemmel, végül sózd, borsozd.

Keverd össze a hozzávalókat, és vizes kézzel formázz golyókat a masszából, majd forgasd zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy mindenhova jusson. Rendezd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük