Fűszeres, sajtos rántott karfiol: így még finomabb a bunda

Ha unod a túl sok húst, tökéletes választás a sajtos rántott karfiol.

sajtos-rantott-karfiol

Sajtos rántott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db karfiol közepes
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd egy lábosba, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és tedd hozzá a fokhagymát. Kis lángon főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, majd csepegtesd le, és várd meg, míg kihűl.
 

A panírozáshoz szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edénybe tedd a tojást, és villával verd fel. A harmadik tálkába a zsemlemorzsa kerül, ehhez szórj borsot, köményt és reszelt sajtot. Forgasd meg mindegyikben a karfiolt, majd süsd aranybarnára minden oldalát bő, forró olajban. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

sajtos-rantott-kafiol

Olvastad már?

Ezt is szeretjük