Tejszínes, sajtos, rakott karfiol fűszeres darált hússal: így biztosan nem lesz száraz
A karfiol rétegezve, fűszeres darált hússal igazán laktató és ízletes egytálétel, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

21232284_24122be75cc64c1f3a0fbc8e36b2538b_wm.jpg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott karfiol könnyen összeállítható, és így mindenkinek ízlik. Hússal felturbózva nagyon laktató. A tejszínt és a sajtot pedig ki ne szeretné együtt? Ha diétásabbá tennéd, a rizst helyettesítsd barna rizzsel, a sertést pedig csirkehússal. A nagy karácsonyi bőség után már így is könnyebb fogásnak számít.

21232454_3cccd0fe7d57072099121a607f4b08aa_wm.jpg

Sajtos, rakott karfiol

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 fej nagy karfiol
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Tedd rá a darált húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, és alaposan keverd össze. Add hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, és párold a húst puhára. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. 

A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg hét perc alatt. A rizst is főzd meg a szokásos módon. Egy tűzálló tál alját locsold meg a pörkölt szaftjával, és tedd rá a karfiol felét. Arra megy a rizs, a hús, majd fedd be a maradék karfiollal. Végül locsold meg a fokhagymával elkevert tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. 

Ezt is szeretjük