Tepsiben sült, rakott csirkemell sok sajttal: puha, omlós és szaftos
A rakott csirkemell kiadós és tartalmas főétel, amit kényelmesen és gyorsan összedobhatsz, a végeredmény pedig nagyon ízletes lesz.

sajtos-rakott-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott ételek mindig kapóra jönnek, hisz praktikusak és finomak. A csirkemellet változatosan elkészítheted, zöldségekkel különösen finom. Most érdemes kihasználni, hogy friss a paprika, továbbá feldobhatod még gombával, a tetejéről pedig a sajtréteg sem hiányozhat. Nagy előnye még, hogy gyorsan megsül. 

Sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat csumázd ki, a gombát és a vöröshagymát pucold meg, és szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a gombát és a paprikát, majd pirítsd addig, amíg még van egy kis leve. 

A csirkemelleket öblítsd le, itasd le róluk a nedvességet, és hosszában szeleteld fel. Szórd meg sóval és borssal, majd rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Oszd el a szeleteken a gombás keveréket, és szórd meg reszelt sajttal. Önts a hús alá kevés vizet, és  fedd le fóliával. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 35 perc alatt süsd meg. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel. 
A sajtos-tejfölös csirke is abbahagyhatatlan, és így biztosan nem szárad ki. 

Ezt is szeretjük