Sajtos-majonézes makaróni a sütőből
Könnyen elkészíthető, olcsó és finom
A sajtos-majonézes makaróni a világ egyik legegyszerűbb tésztája.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos-majonézes makaróni remek tészta hétköznapokra. Kevés munka van vele, viszont nagyon krémes, a sajt pedig nyúlós lesz. Ha kicsit hagyod állni, akkor az ízek jobban összeérnek. Még hidegen is nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagyobb fazékban vizet forrni. Ha lobog, sózd meg, dobd bele a makarónit. Főzd fogkeményre körülbelül 12 perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, csepegtesd le. Olajon pirítsd meg a felcsíkozott szalonnát és az apróra vágott hagymát. A besamelhez a vajat olvaszd fel egy lábosban, majd keverd el benne a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, és főzd sűrűre. Tégy bele kevés tejszínt is. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsd. Reszelj bele kevés sajtot is. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rendezd el benne a tésztát. Öntsd rá a mustárral elkevert majonézt, a hagymás szalonnát, arra pedig a besamelmártás kerül. Reszeld a sajtot a tetejére, és 180 fokon 20 perc alatt süsd meg. Ha a sajt ráolvad a tésztára, tálalhatod is.


 

Ezt is szeretjük