Sajtos, krumplis lepény, azaz a frico velencei receptje
Az olaszok sajtos, krumplis lepénye fejedelmi fogás, mégis nagyon egyszerű.

Sajtos, krumplis lepény, azaz a frico velencei receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a tócsnit és a dödöllét, ezért a krumplis-sajtos lepényért is odaleszel. A frico elsősorban Velence környékén kedvelt, az eredeti recept szerint három hónapig érlelt Montasio sajttal készül, de mással is helyettesítheted. Nem kell agyonbonyolítani, könnyen variálható, gazdagíthatod még szalonnával, és szórhatsz rá zöldfűszereket. 

Sajtos-krumplis lepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg Montasio sajt
  • 25 dkg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd át. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon futtasd meg. Keverd hozzá a krumplit, ízesítsd sóval, borssal, és add hozzá a kis darabokra vágott sajtot. 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplis masszát, kicsit formázd meg, lapítsd el. Kisebb, nagyobb lepényeket is készíthetsz. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, a fordításnál légy óvatos. Tálaláskor szószokkal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Ezt is szeretjük