Sajtos, krumplis lepény, azaz a frico velencei receptje
Az olaszok sajtos, krumplis lepénye fejedelmi fogás, mégis nagyon egyszerű.

Sajtos, krumplis lepény, azaz a frico velencei receptje
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a tócsnit és a dödöllét, ezért a krumplis-sajtos lepényért is odaleszel. A frico elsősorban Velence környékén kedvelt, az eredeti recept szerint három hónapig érlelt Montasio sajttal készül, de mással is helyettesítheted. Nem kell agyonbonyolítani, könnyen variálható, gazdagíthatod még szalonnával, és szórhatsz rá zöldfűszereket. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg Montasio sajt
  • 25 dkg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd át. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon futtasd meg. Keverd hozzá a krumplit, ízesítsd sóval, borssal, és add hozzá a kis darabokra vágott sajtot. 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplis masszát, kicsit formázd meg, lapítsd el. Kisebb, nagyobb lepényeket is készíthetsz. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, a fordításnál légy óvatos. Tálaláskor szószokkal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Ezt is szeretjük