Sajtos, krumplis lepény, azaz a frico velencei receptje
Az olaszok sajtos, krumplis lepénye fejedelmi fogás, mégis nagyon egyszerű.

Sajtos, krumplis lepény, azaz a frico velencei receptje
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a tócsnit és a dödöllét, ezért a krumplis-sajtos lepényért is odaleszel. A frico elsősorban Velence környékén kedvelt, az eredeti recept szerint három hónapig érlelt Montasio sajttal készül, de mással is helyettesítheted. Nem kell agyonbonyolítani, könnyen variálható, gazdagíthatod még szalonnával, és szórhatsz rá zöldfűszereket. 

Sajtos-krumplis lepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg Montasio sajt
  • 25 dkg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd át. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon futtasd meg. Keverd hozzá a krumplit, ízesítsd sóval, borssal, és add hozzá a kis darabokra vágott sajtot. 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a krumplis masszát, kicsit formázd meg, lapítsd el. Kisebb, nagyobb lepényeket is készíthetsz. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, a fordításnál légy óvatos. Tálaláskor szószokkal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Ezt is szeretjük