Sajtos-krumplis lepény hagyományos recept szerint
Fokhagymás tejföllel a legjobb
A sajtos-krumplis lepény különleges köret és önálló fogás is lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krumplis lepény, beré, tócsni, lapcsánka, cicege, szinte mindenhol más elnevezése van ennek az ízletes, egyszerű és olcsó ételnek. Sőt, ahány ház, annyiféleképpen készítik. Ha ezt a változatot még nem próbáltad, itt az ideje, a sajtos-krumplis  lepényért mindenki odalesz.

Ha pedig neked is van egy jó recepted, felétek hogyan készítik a krumplis lepényt, oszd meg velünk a cikk alatti hozzászólásnál!

Sajtos-krumplis lepény

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Tetejére

  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A nyers krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki a levét. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, keverd el a liszttel és a reszelt sajttal. Ha sűríteni kell, tégy még hozzá lisztet. Lazítani pedig tejföllel tudod. 

Serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy-két evőkanálnyi masszát, majd a kis kupacokat lapogasd el. A lepény mindkét oldalát süsd aranybarnára közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Tálalásig tartsd melegen, majd kínáld hozzá a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.

Ezt is szeretjük