Sajtos-krumplis lepény hagyományos recept szerint
A sajtos-krumplis lepény különleges köret és önálló fogás is lehet.
Krumplis lepény, beré, tócsni, lapcsánka, cicege, szinte mindenhol más elnevezése van ennek az ízletes, egyszerű és olcsó ételnek. Sőt, ahány ház, annyiféleképpen készítik. Ha ezt a változatot még nem próbáltad, itt az ideje, a sajtos-krumplis lepényért mindenki odalesz.
Ha pedig neked is van egy jó recepted, felétek hogyan készítik a krumplis lepényt, oszd meg velünk a cikk alatti hozzászólásnál!
Sajtos-krumplis lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg sajt
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Tetejére
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- fehérbors
Elkészítés:
A nyers krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki a levét. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, keverd el a liszttel és a reszelt sajttal. Ha sűríteni kell, tégy még hozzá lisztet. Lazítani pedig tejföllel tudod.
Serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy-két evőkanálnyi masszát, majd a kis kupacokat lapogasd el. A lepény mindkét oldalát süsd aranybarnára közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Tálalásig tartsd melegen, majd kínáld hozzá a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció