Sajtos-krumplis lepény hagyományos recept szerint
Fokhagymás tejföllel a legjobb
A sajtos-krumplis lepény különleges köret és önálló fogás is lehet.

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Krumplis lepény, beré, tócsni, lapcsánka, cicege, szinte mindenhol más elnevezése van ennek az ízletes, egyszerű és olcsó ételnek. Sőt, ahány ház, annyiféleképpen készítik. Ha ezt a változatot még nem próbáltad, itt az ideje, a sajtos-krumplis lepényért mindenki odalesz.
Ha pedig neked is van egy jó recepted, felétek hogyan készítik a krumplis lepényt, oszd meg velünk a cikk alatti hozzászólásnál!

Sajtos-krumplis lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg sajt
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Tetejére
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- fehérbors
Elkészítés:
A nyers krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd egy kicsit állni, majd nyomkodd ki a levét. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, keverd el a liszttel és a reszelt sajttal. Ha sűríteni kell, tégy még hozzá lisztet. Lazítani pedig tejföllel tudod.
Serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele egy-két evőkanálnyi masszát, majd a kis kupacokat lapogasd el. A lepény mindkét oldalát süsd aranybarnára közepes hőmérsékleten, körülbelül három-három perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Tálalásig tartsd melegen, majd kínáld hozzá a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.
Még több recept