Selymes, sajtos karfiolkrémleves: alaposan eltelít, mégsem hizlal
Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb őszi napokon különösen. A karfiolos változat extrákkal remek választás.

sajtos-karfiolkremleves
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Feszesítő, mélytisztító arcpakolás 2 hozzávalóból: azonnal felfrissíti a bőrt »

A vízálló csizma ma már csak fogalom? Néhány fontos piktogram, amivel jó, ha tisztában vagy vásárláskor »

Jodie Foster 56 évesen is gyönyörű: nem takargatja ősz haját, mégis fiatalabbnak néz ki a koránál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiol szinte egész évben kapható, tele van vitaminnal, így készíts belőle minél többféle finomságot az őszi-téli megfázásos időszakban. Ha eddig idegenkedtél tőle, vagy csak rántva, esetleg sütve etted, tégy egy próbát ezzel a levessel! Bár feltétlenül nem szükséges bele tejtermék, a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé, a sajttól még különlegesebbé válik.    

Sajtos karfiolkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 db krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő, a hagymát aprítsd fel, a karfiolt szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, kockázd fel. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, és rakd bele a vöröshagymát. Gyakran megkeverve dinszteld meg, közben add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a krumplit, a karfiolt, és öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, és főzz puhára mindent 20 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Szórd hozzá a reszelt sajtot, majd amikor elolvad, tálalhatod is a levest. Petrezselyemmel, baconnel vagy pirított zsemlekockával isteni. 
Az egészben sült karfiol darált hússal, sajttal, besamellel igazán ínyenc fogás, amit kevés munkával tehetsz az asztalra. 

Ezt is szeretjük