Pikáns, sajtos karfiolrizottó, mely csak úgy lerobbantja rólad a kilókat
A sajtos karfiolrizottó igazán kímélő, különleges finomság, tökéletes választás fogyókúrához.
Az egészséges és vitaminban gazdag karfiol remek helyettesítője lehet a rizsnek. Magas a rost- és vitamintartalma, kalória viszont alig van benne. A karfiolrizottó különleges ízélményt ad, így népszerű lesz a családban.

Sajtos karfiolrizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db karfiol nagy
- 10 dkg sajt
- 1 dl húsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben turmixold akkorára, mint a rizsszemek. Gép híján közepes lyukú reszelőn is lereszelheted. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a karfiolt. Kis lángon párold pár percig, és öntsd fel a húslével.
Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Főzd puhára körülbelül 10 perc alatt. Közben többször kevergesd meg. A végén szórd hozzá a reszelt sajtot. Várd meg, amíg teljesen elolvad. Szórd meg pirított zsemlemorzsával vagy aprított petrezselyemmel.
