Sajtos rakott tészta sok hússal
Maradékból is tökéletes
A rakott tészta is lehet igazi élményfogás, főleg, ha így csinálod. A nap bármely szakában tökéletes.

Sajtos rakott tészta sok hússal
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a tésztából igazán sokat szeretnél kihozni, akkor ez a recept kiváló. Kellemesen szaftos, zöldséges, fűszeres, az olvadozó sajtnak pedig senki sem tud ellenállni! Ha van maradék húsod, akkor bátran felhasználhatod ebbe a tésztába. Megéri kipróbálni!

Sajtos-húsos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg penne
  • 8 koktélparadicsom
  • 2 dl tejszín
  • 1 padlizsán
  • 1 tv paprika
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál pulyka-fűszerkeverék
  • fél dl fehérbor
  • diónyi vaj
  • citromlé
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, csepegtesd le róla a vizet, és vágd csíkokra. Szórd be fűszerkeverékkel, sóval, borssal, önts rá egy evőkanál olívaolajat, jól forgasd össze, és hagyd állni 15 percig. Hámozd meg a padlizsánt, vágd kis kockákra, sózd meg, facsarj rá néhány csepp citromlevet, hogy ne barnuljon meg, majd pihentesd 10-15 percig. Darabold fel a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Tégy fel vizet forrni, majd amikor lobog, sózd meg, és főzd ki benne a tésztát körülbelül tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, süsd elő a padlizsándarabokat, majd borítsd ki egy tányérra. A forró serpenyőben pirítsd meg a pulykamellet, tedd rá a vajat, a hagymát, a paprikát, és sózd meg. Rakj rá néhány szelet paradicsomot, önts rá bort, és egy-két percig párold.

Tedd a kivajazott tepsibe a megfőtt penne felét, rakd rá a húsdarabokat, a padlizsánt, majd a tészta másik fele következik. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal, öntsd rá a tejszínt, pakolj a tetejére néhány szelet paradicsomot, és erre szórd a maradék sajtot. Rakd a sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25 percig. Ha túl gyorsan kezd pirulni a teteje, boríts rá egy alufóliát, és úgy süsd tovább.

Ezt is szeretjük