Sajtos-csirkés rakott karfiol: újkrumplival még finomabb

A klasszikus francia gratin ihlette ezt a sajttal turbózott, karfiolos, krumplis rakott ételt. Így biztosan jó laktató lesz.

karfiolos-csirkes-rakott
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha megjelenik az újkrumpli, szinte mindenbe azt tennénk, levesbe, rakottasokba, és a legkülönbözőbb köreteket készítenénk belőle. Nagy előnye, hogy ilyenkor még gyorsan átsül. Így a franciák híres rakott ételébe, a gratinba sem kívánhatnál jobbat. Karfiollal tökéletes, a tejszínt érdemes jól megfűszerezni, és a sajttal se spórolj!  

Sajtos-csirkés rakott karfiol

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej karfiol
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. A krumpli héját kapargasd meg, mosd meg, és karikázd jó vékonyra. A csirkét vágd vékony szeletekre vagy kockákra, fűszerezd sóval, borssal, és pirítsd meg. 
 

Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a hozzávalókat. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Öntsd le vele a krumplit, a tetejére pedig szórd a reszelt sajtot és a petrezselymet. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt megolvad, és piros lesz, kiveheted a sütőből. 
A karfiol levesbe is tökéletes, főleg házi galuskával, friss tavaszi zöldségekkel. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük