Pompás békebeli Sacher-torta
Olyan, mintha a cukrászdából hoztad volna
Süsd meg te is a világ leghíresebb csokis sütijét, a Sacher-tortát!

Pompás békebeli Sacher-torta
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Ettől a rúzstól sárgábbnak tűnik a fogad: milyen színt használj helyette? »

Emilia Clarke szőkén, smink nélkül: így is gyönyörű a Trónok harca sztárja »

Így nyomdázz a szemhéjadra cicás tusvonalat: tökéletes lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Sacher-torta 1832 óta hódít, akkor készítette el a mindössze 16 éves Franz Sacher cukrásztanuló. A bécsi édesség ünnepi csemegének ugyanolyan tökéletes, mint hétvégi desszertnek a családi ebéd után. Nem sokkal bonyolultabb összeállítani, mint egy piskótát.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 16 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg baracklekvár

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kristálycukrot dolgozd habosra, majd fokozatosan rakd hozzá a vaníliás cukorral kikevert tojássárgáját. Öntsd hozzá a langyos, olvasztott étcsokit és a sütőporral összeszitált lisztet. Legutoljára a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérje kerüljön a tésztába.

Egy kerek sütőformát jól vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő, és a tortaalapot 170 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd vágd ketté, és kend meg mindkét felét baracklekvárral. Ha a lekvár túl szilárd lenne, melegítsd meg kis lángon, és keverd simára.

A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és csorgasd hozzá az olajat. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, hogy lágy maradjon a máz. Öntsd a tésztára, és széles kés vagy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal kend el. Fontos, hogy a torta oldalára is kerüljön csoki. Tejszínhabbal díszítve tálald.

Ezt is szeretjük