Pompás békebeli Sacher-torta
Olyan, mintha a cukrászdából hoztad volna
Süsd meg te is a világ leghíresebb csokis sütijét, a Sacher-tortát!

- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
A Sacher-torta 1832 óta hódít, akkor készítette el a mindössze 16 éves Franz Sacher cukrásztanuló. A bécsi édesség ünnepi csemegének ugyanolyan tökéletes, mint hétvégi desszertnek a családi ebéd után. Nem sokkal bonyolultabb összeállítani, mint egy piskótát.
Sacher-torta
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsoki
- 16 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 25 dkg baracklekvár
Tetejére
- 20 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A vajat és a kristálycukrot dolgozd habosra, majd fokozatosan rakd hozzá a vaníliás cukorral kikevert tojássárgáját. Öntsd hozzá a langyos, olvasztott étcsokit és a sütőporral összeszitált lisztet. Legutoljára a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérje kerüljön a tésztába.
Egy kerek sütőformát jól vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő, és a tortaalapot 170 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd vágd ketté, és kend meg mindkét felét baracklekvárral. Ha a lekvár túl szilárd lenne, melegítsd meg kis lángon, és keverd simára.
A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és csorgasd hozzá az olajat. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, hogy lágy maradjon a máz. Öntsd a tésztára, és széles kés vagy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal kend el. Fontos, hogy a torta oldalára is kerüljön csoki. Tejszínhabbal díszítve tálald.

Még több recept