Fahéjas-rumos-szilvás süti
Ezért érdemes bekapcsolni a sütőt
A rumos-szilvás süti puha tésztája átmenet a potyogtatós piskóta és a klasszikus pite között.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg teheted, készíts minél több szilvás ételt, hiszen ez a gyümölcs finom, olcsó, és rengeteg vitamint tartalmaz. Ez a rumos-szilvás süti is biztos, hogy a kedvencek közé kerül. Ha ízlik a tésztája, később próbáld ki más gyümölcsökkel is Szabó Veronika receptjét.

Rumos-szilvás süti

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg szilva
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 15 dkg tönkölyliszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 0,5 kezeletlen citrom
  • 0,5 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat. Mindhárom tojással verd habosra a masszát, és adj hozzá egy kanál citromlevet is. Végül egyenletesen forgasd a tésztához a sütőporral elkevert lisztet. Vajazz ki egy piteformát vagy tepsit, szórd meg egy kevés liszttel, és terítsd bele a masszát.

Rakd a tetejére a felezett szilvát, hintsd meg őrölt fahéjjal, és locsold meg a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatsz még rá egy kevés cukrot. A tetejét borítsd be a szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt süsd készre. Tálaláskor kevés porcukorral szórd meg a tetejét.

Ezt is szeretjük