Fahéjas-rumos-szilvás süti
Ezért érdemes bekapcsolni a sütőt
A rumos-szilvás süti puha tésztája átmenet a potyogtatós piskóta és a klasszikus pite között.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amíg teheted, készíts minél több szilvás ételt, hiszen ez a gyümölcs finom, olcsó, és rengeteg vitamint tartalmaz. Ez a rumos-szilvás süti is biztos, hogy a kedvencek közé kerül. Ha ízlik a tésztája, később próbáld ki más gyümölcsökkel is Szabó Veronika receptjét.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg szilva
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 15 dkg tönkölyliszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 0,5 kezeletlen citrom
  • 0,5 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat. Mindhárom tojással verd habosra a masszát, és adj hozzá egy kanál citromlevet is. Végül egyenletesen forgasd a tésztához a sütőporral elkevert lisztet. Vajazz ki egy piteformát vagy tepsit, szórd meg egy kevés liszttel, és terítsd bele a masszát.

Rakd a tetejére a felezett szilvát, hintsd meg őrölt fahéjjal, és locsold meg a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatsz még rá egy kevés cukrot. A tetejét borítsd be a szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt süsd készre. Tálaláskor kevés porcukorral szórd meg a tetejét.

Blog.hu ajánló