Ínycsiklandó rumos-diós süti
Rögtön dupla adaggal kezdd
Ettől a rumos-diós sütitől bárki megnyalja mind a tíz ujját. Édesszájúaknak kötelező recept.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dió sok süteménybe illik, csokival és rummal különösen nyerő. A finom krémek pedig tovább fokozzák a gazdag ízvilágot. Vincze Klára rumos-diós sütije senkinek sem okozhat nehézséget.

Rumos-diós szelet

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg dió
  • 10 dkg rétesliszt
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 üveg savanykás lekvár

A diós krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kakaós krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás

A csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl olaj
  • diódarabok
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját keverd ki a vajjal, a cukorral és a kakaóval. Add hozzá a sütőporral elegyített réteslisztet, a langyos tejet, a darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Ne lepődj meg, ha a massza kissé híg lesz. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és előmelegített sütőben süsd meg a tésztát 180 fokon 15-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha egy hústűt vagy kést szúrsz a tésztába, majd tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből. Ezt követően kend meg a fél üveg - nagyjából 3 deciliter - lekvárral.

A diós krémhez dolgozd össze a vajat, a diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot vagy rumaromát és a kakaóport, majd villával egyengesd el a tésztán.
A kakaós krémhez keverd habosra a vajat, a porcukrot, a keserű kakaóport és a tojást, utána kanalanként kend a diós töltelékre.
A csokimázhoz olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, add hozzá az olajat, és vékonyan vidd fel a krém tetejére, majd díszítsd dióval. Tedd a sütit hűvös helyre egy-két órára, utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük