Rumos házi gesztenyepüré sok tejszínnel a tetején: nem akarsz többé bolti masszát venni
A tejszínhabos gesztenyepüré igazi magyar specialitás. Frissen főtt gesztenyéből igazán finom.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Az őszi, téli hónapok egyik kedvence a gesztenye, ami isteni főzve, sütve, és fantasztikusan krémes házi pürét is készíthetsz belőle. Csodás ízét a rum még jobban kiemeli. Fontos, hogy mindig nagy szemű, fényes héjú, sötét gesztenyeszemeket válogass, és otthon ne tárold túl sokáig!
Rumos házi gesztenyepüré
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 dl víz
- 2.5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál rum
- 1 csipet só
Elkészítés:
A gesztenyét válogasd át. Úgy a legegyszerűbb, ha hideg vízbe dobod. Amelyik feljön a tetejére, az nagy eséllyel kukacos. Vagdosd be az ép szemek kerek felét kereszt alakban egy éles késsel, majd dobd lobogó vízbe, és főzd 30-40 percig. Szűrd le, és még melegen pucold meg, és a barna belső hártyákat is távolítsd el.
A gesztenyéket rakd egy lábosba, öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, és főzd 30 percig. A kétféle cukorból és a vízből készíts szirupot. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről. A puha gesztenyét tedd robotgépbe, add hozzá a szirupot, a sót, az olvasztott vajat és a rumot, majd pürésítsd. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt krumplinyomón törd át, és frissen felvert tejszínhabbal, esetleg ízlés szerint gyümölcsökkel kínáld.
A gesztenyéből könnyen csodás krémlevest is készíthetsz. Pirított gombával gazdagítva igazán különleges.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept