Rumos házi gesztenyepüré sok tejszínnel a tetején: nem akarsz többé bolti masszát venni
A tejszínhabos gesztenyepüré igazi magyar specialitás. Frissen főtt gesztenyéből igazán finom.
Az őszi, téli hónapok egyik kedvence a gesztenye, ami isteni főzve, sütve, és fantasztikusan krémes házi pürét is készíthetsz belőle. Csodás ízét a rum még jobban kiemeli. Fontos, hogy mindig nagy szemű, fényes héjú, sötét gesztenyeszemeket válogass, és otthon ne tárold túl sokáig!
Rumos házi gesztenyepüré
Hozzávalók
- 1 kg gesztenye
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 dl víz
- 2.5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál rum
- 1 csipet só
Elkészítés:
A gesztenyét válogasd át. Úgy a legegyszerűbb, ha hideg vízbe dobod. Amelyik feljön a tetejére, az nagy eséllyel kukacos. Vagdosd be az ép szemek kerek felét kereszt alakban egy éles késsel, majd dobd lobogó vízbe, és főzd 30-40 percig. Szűrd le, és még melegen pucold meg, és a barna belső hártyákat is távolítsd el.
A gesztenyéket rakd egy lábosba, öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, és főzd 30 percig. A kétféle cukorból és a vízből készíts szirupot. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről. A puha gesztenyét tedd robotgépbe, add hozzá a szirupot, a sót, az olvasztott vajat és a rumot, majd pürésítsd. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt krumplinyomón törd át, és frissen felvert tejszínhabbal, esetleg ízlés szerint gyümölcsökkel kínáld.
A gesztenyéből könnyen csodás krémlevest is készíthetsz. Pirított gombával gazdagítva igazán különleges.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció