Házi vaníliás, rumos gesztenyepüré tejszínhabbal tálalva: maradék főtt gesztenyéből is tökéletes
A gesztenyepüré a tél megunhatatlan slágere. Otthon is egyszerűen elkészítheted, és biztosan tudod, mi van benne.

gesztenyepure-recept
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Újra divatos a dauer, de már nem olyan, mint régen: a bio tartós hullám kíméletesebb opció lehet »

Újabb hollywoodi színésznő tündökölt magyar tervező kreációjában: címlapra vitte az álomszép ruhát »

Aktiválja a bőr vérkeringését, és felgyorsítja a regenerálódást: a vákuummasszázs nem csak ráncok ellen jó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenye legtöbbször fagyasztott masszaként kerül az asztalra, de a szezonban érdemes a boltit mellőzni, és otthon elkészíteni. Fontos, hogy szép, egészséges, fényes szemeket válogass össze. Vaníliával, rummal ízesítve biztosan nem ér csalódás. Természetesen a tejszín sem hiányozhat róla. 

Rumos gesztenyepüré

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A szemeket mosd meg, és a tetejüket vágd be nagy X alakban. Arra ügyelj, hogy a húsuk ne sérüljön. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Ha már majdnem kifordul a héjából, biztosan jó. 


Még melegen pucold meg a gesztenyéket. A vizet forrald fel a cukorral és a vaníliával. Krumplitörővel törd át a gesztenyét, vagy pépesítsd turmixgépben. Keverd hozzá a szirupot, az olvasztott vajat és a rumot. Pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát. Amikor jól lehűl, reszeld le, és adagold tálkákba vagy kelyhekbe. A tejszínhabot verd fel, és kanalazd a masszára. Díszítheted csokiforgáccsal vagy citrusokkal is. 
A gesztenyéből könnyen csodás krémlevest is készíthetsz. Pirított gombával gazdagítva igazán különleges. 

Ezt is szeretjük