Házi vaníliás, rumos gesztenyepüré tejszínhabbal tálalva: maradék főtt gesztenyéből is tökéletes
A gesztenyepüré a tél megunhatatlan slágere. Otthon is egyszerűen elkészítheted, és biztosan tudod, mi van benne.


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A gesztenye legtöbbször fagyasztott masszaként kerül az asztalra, de a szezonban érdemes a boltit mellőzni, és otthon elkészíteni. Fontos, hogy szép, egészséges, fényes szemeket válogass össze. Vaníliával, rummal ízesítve biztosan nem ér csalódás. Természetesen a tejszín sem hiányozhat róla.
Rumos gesztenyepüré
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
Elkészítés:
A szemeket mosd meg, és a tetejüket vágd be nagy X alakban. Arra ügyelj, hogy a húsuk ne sérüljön. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Ha már majdnem kifordul a héjából, biztosan jó.
Még melegen pucold meg a gesztenyéket. A vizet forrald fel a cukorral és a vaníliával. Krumplitörővel törd át a gesztenyét, vagy pépesítsd turmixgépben. Keverd hozzá a szirupot, az olvasztott vajat és a rumot. Pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát. Amikor jól lehűl, reszeld le, és adagold tálkákba vagy kelyhekbe. A tejszínhabot verd fel, és kanalazd a masszára. Díszítheted csokiforgáccsal vagy citrusokkal is.
A gesztenyéből könnyen csodás krémlevest is készíthetsz. Pirított gombával gazdagítva igazán különleges.
Még több recept