Házi vaníliás, rumos gesztenyepüré tejszínhabbal tálalva: maradék főtt gesztenyéből is tökéletes
A gesztenyepüré a tél megunhatatlan slágere. Otthon is egyszerűen elkészítheted, és biztosan tudod, mi van benne.
A gesztenye legtöbbször fagyasztott masszaként kerül az asztalra, de a szezonban érdemes a boltit mellőzni, és otthon elkészíteni. Fontos, hogy szép, egészséges, fényes szemeket válogass össze. Vaníliával, rummal ízesítve biztosan nem ér csalódás. Természetesen a tejszín sem hiányozhat róla.
Rumos gesztenyepüré
Hozzávalók
- 1 kg gesztenye
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
Elkészítés:
A szemeket mosd meg, és a tetejüket vágd be nagy X alakban. Arra ügyelj, hogy a húsuk ne sérüljön. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi jól ellepi. Főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Ha már majdnem kifordul a héjából, biztosan jó.
Még melegen pucold meg a gesztenyéket. A vizet forrald fel a cukorral és a vaníliával. Krumplitörővel törd át a gesztenyét, vagy pépesítsd turmixgépben. Keverd hozzá a szirupot, az olvasztott vajat és a rumot. Pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát. Amikor jól lehűl, reszeld le, és adagold tálkákba vagy kelyhekbe. A tejszínhabot verd fel, és kanalazd a masszára. Díszítheted csokiforgáccsal vagy citrusokkal is.
A gesztenyéből könnyen csodás krémlevest is készíthetsz. Pirított gombával gazdagítva igazán különleges.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció