Így lesz roppanós a spárga, ahelyett, hogy szottyos lenne
A roppanós spárga remek köret lehet, de salátának is kiváló.
Szervezeted hálás lesz, ha a spárgát rendszeresen beépíted az étrendedbe. Magas víztartalma, vízhajtó hatása miatt nagy segítség a diétázóknak is. Számos ételt dobhatsz fel a roppanós spárgával, például aprítva főtt tésztához is keverheted, sonkába is csavarhatod, de önmagában mártással vagy öntettel is nagyon ízletes.
Roppanós spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg zöld spárga
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni olajjal, citromlével, sóval és cukorral. Fontos, hogy a spárga majd kényelmesen elférjen a lábosban. A zöldséget akár össze is kötheted. Ha a víz elkezd lobogni, tedd bele a spárgát, és mérsékelt lángon főzd három-öt percig. Akkor van kész, ha a szár vége már nem szálkás.
Utána szedd ki, majd rakd rögtön jéghideg vízbe két percre. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a spárga roppanós maradjon. Csepegtesd le, de akár óvatosan meg is törölgetheted. Hagyd, hogy teljesen kihűljön. Majd rendezd el a spárgát a tányéron, szórd meg borssal, és kínálj hozzá öntetet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció