Így lesz roppanós a spárga, ahelyett, hogy szottyos lenne

Csak ezt a trükköt kell ismerned

A roppanós spárga remek köret lehet, de salátának is kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szervezeted hálás lesz, ha a spárgát rendszeresen beépíted az étrendedbe. Magas víztartalma, vízhajtó hatása miatt nagy segítség a diétázóknak is. Számos ételt dobhatsz fel a roppanós spárgával, például aprítva főtt tésztához is keverheted, sonkába is csavarhatod, de önmagában mártással vagy öntettel is nagyon ízletes.

Roppanós spárga

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg zöld spárga
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni olajjal, citromlével, sóval és cukorral. Fontos, hogy a spárga majd kényelmesen elférjen a lábosban. A zöldséget akár össze is kötheted. Ha a víz elkezd lobogni, tedd bele a spárgát, és mérsékelt lángon főzd három-öt percig. Akkor van kész, ha a szár vége már nem szálkás.

Utána szedd ki, majd rakd rögtön jéghideg vízbe két percre. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a spárga roppanós maradjon. Csepegtesd le, de akár óvatosan meg is törölgetheted. Hagyd, hogy teljesen kihűljön. Majd rendezd el a spárgát a tányéron, szórd meg borssal, és kínálj hozzá öntetet.

15791373 d04e48a9cf6cfd1c5bb4022de47477a2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük