30 perces, ropogós, sajtos rúd, amihez még mindent beszerezhetsz

Ne tévesszen meg: a ropogós nem azonos a szárazzal!

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor az utolsó pillanatban bejelentkezik vizitálni egy rég nem látott ismerős, akit természetes, hogy nem szeretnél üres asztallal várni. A sajtos rudacskák hihetetlenül gyorsan elkészülnek, egy tejfölös és egy paradicsomos mártogatóssal pedig azt a benyomást keltik, mintha hetek óta készülnél a látogatásra. A tévé előtti nasinak is kiváló, roppanós rudak kicsik és nagyok kedvencei lesznek, és fémdobozban napokig elállnak. 

21250852 1356062 237051e1224283dfd8659214c0241c2f wm

Ropogós, sajtos rúd

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg tejföl
  • 1 teáskanál

A tetejére

  • 1 darab tojás
  • 20 dkg sajt reszelt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sót és a sütőport keverd el alaposan, majd a tészta többi hozzávalójával alaposan gyúrd össze, amíg teljesen homogén nem lesz. Nyújtsd ki nagyjából 0,5-1 centiméter vastagra, majd a sütőpapírral bélelt tepsire fektetett tésztát kend meg az egész felvert tojással, és szórd meg sajttal. Egy éles késsel vagy pizzavágóval szeld tetszés szerinti csíkokra. 

 

Az előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül, de akkor jó igazán, ha már aranybarna. 

21250888 1356064 edae8632a0118ec4863d62c6d0e3bbb0 wm
Ezt is szeretjük