Ropogósra sült mennyei sajtgolyók: alig kell hozzá valami, és pillanatok alatt készen van
Az aranysárga sajtgolyókhoz nagyon kevés hozzávaló kell, és máris kész a kívül roppanós, belül krémes harapnivaló.
Ezekben a mennyei, ropogós sajtgolyókban nemcsak az a fantasztikus, hogy nagyon kevés hozzávalóból készülnek, hanem az is, hogy egyszerre nagy mennyiségben is összeállíthatod őket, ugyanis jót tesz nekik a fagyasztás. Egy rövid időre akkor is tedd be őket a mélyhűtőbe, ha egyébként azonnali fogyasztásra készülnek.
Ropogós sajtgolyók
Hozzávalók 45 darabhoz
- 60 dkg reszelt trappista sajt
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 3 dl olaj a sütéshez
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, gyúrd össze a liszttel és a felvert tojással, és formálj belőle golyókat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és legalább fél órára tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjenek. Egy serpenyőben forrósíts fel bő olajat. Ha a beledobott kis morzsányi massza sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a golyócskákat, és öt perc alatt, percenként megforgatva süsd ki őket. Egyszerre ne tegyél az olajba túl sok darabot, hogy le ne hűljön. Ha már minden oldaluk szép színt kapott, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Mártogatósként nagyon jól megy hozzá a labneh, vagyis a közel-keleti joghurtsajt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept