Krémesre sült rizskoch, ahogy a nagyi készítette: lekvárral kínálva még finomabb
A békebeli rizskoch vagy rizsfelfújt egyszerű, olcsó, minden hozzávalót megtalálsz otthon, mégis ellenállhatatlan.

lekvaros-tejberizs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizskoch igazi klasszikus, mindig visszahozza a gyermekkori ízeket, ha asztalra kerül. Bevált praktika, hogy először vízben főzd a rizst, akkor nem fog leragadni, és oda sem ég. Attól sem kell tartani, hogy vízízű lesz. Kínálj hozzá jóféle házi lekvárt, sokat dob az egyszerű desszerten! 

 

Rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 1 csipet
  • lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor magába szívja a folyadékot, részletekben öntsd hozzá a tejet, add hozzá a vaníliás cukrot és a sót. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Hűtsd ki, majd dolgozd hozzá a vajat, a cukorral kikevert tojássárgát, a reszelt citromhéjat, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
Egyengesd a rizst kivajazott tepsibe, majd süsd 170 fokon körülbelül 35 percig. Amikor már szép piros a teteje, kiveheted a sütőből. Ha egy kicsit hűl, szeleted fel, és lekvárral kínáld.
A tejbegríz is régimódi édesség. Főzd úgy, hogy ne legyen csomós! 

Ezt is szeretjük