Krémesre sült rizskoch, ahogy a nagyi készítette: lekvárral kínálva még finomabb
A békebeli rizskoch vagy rizsfelfújt egyszerű, olcsó, minden hozzávalót megtalálsz otthon, mégis ellenállhatatlan.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A rizskoch igazi klasszikus, mindig visszahozza a gyermekkori ízeket, ha asztalra kerül. Bevált praktika, hogy először vízben főzd a rizst, akkor nem fog leragadni, és oda sem ég. Attól sem kell tartani, hogy vízízű lesz. Kínálj hozzá jóféle házi lekvárt, sokat dob az egyszerű desszerten!
Rizskoch
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor magába szívja a folyadékot, részletekben öntsd hozzá a tejet, add hozzá a vaníliás cukrot és a sót. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Hűtsd ki, majd dolgozd hozzá a vajat, a cukorral kikevert tojássárgát, a reszelt citromhéjat, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egyengesd a rizst kivajazott tepsibe, majd süsd 170 fokon körülbelül 35 percig. Amikor már szép piros a teteje, kiveheted a sütőből. Ha egy kicsit hűl, szeleted fel, és lekvárral kínáld.
A tejbegríz is régimódi édesség. Főzd úgy, hogy ne legyen csomós!
Még több recept