Laktató rizses hús - Így turbózd fel a menzai kedvencet
Még ízletesebb lesz az egytálétel, ha a rizst a hússal együtt párolod puhára.
Egy jó rizses hússal nehéz felvenni a versenyt. Ez nem lesz száraz, íz-és színtelen! Kiadós, így akár akkor is érdemes rá gondolni, ha vendégeket vársz ebédre.
A megunhatatlan fogást zöldségekkel változatosabbá teheted, csirkéből és sertésből is készítheted. Remekül illik hozzá a borsó, de érdemes paprikával vagy akár sárgarépával is kipróbálni.
Rizses hús
Hozzávalók
- 70 dkg sertéscomb vagy csirkemell
- 30 dkg rizs
- 2 vöröshagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés zsíron pirítsd meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, és azt is süsd egy kicsit. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst, keverd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Rakd hozzá a paradicsompürét és a kisebb darabokra vágott paprikát is. Önts hozzá kevés vizet, majd fedő alatt párold a húst majdnem teljesen puhára körülbelül 45 perc alatt.
Közben a rizst hideg vízben többször mosd meg, és csepegtesd le. Rakd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepjen mindent, majd kis lángon párold 15-20 percig. Közben többször keverd meg. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Amikor a hús és a rizs is teljesen puha, húzd le a tűzről, és tálalás előtt hagyd állni még tíz percig.