Fűszeres, ricottás szendvicskrém: csak úgy gyorsan, egyszerűen
Ezt szívesen kened majd a kenyeredre! A ricottás szendvicskrém nemcsak finom, pillatok alatt el is készül.

Nem véletlen, hogy az olaszok rajonganak a ricottáért. Finom, változatosan felhasználható, sósan, édesen is kiváló. Hasonlít a túróra, sokan keverik is. A ricotta azonban a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó. Sok más mellett isteni szendvicskrémet is készíthetsz belőle.
Ricottás szendvicskrém
Hozzávalók
- 25 dkg ricotta
- 2 evőkanál joghurt
- 1 ág bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A ricottát villával nyomkodd össze, majd lazítsd joghurttal. Fűszerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Keverd hozzá az olívaolajat, és jól dolgozd össze. Érdemes betenni a krémet egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, de akár rögtön fogyaszthatod is. Tálaláskor friss bazsalikomot is rakj rá.
Gombából is készíthetsz házi szendvicskrémet. Ezzel megoldhatod egy időre a reggeliproblémát.