Könnyű, nyári ribizlis sajttorta: nem lehet elrontani
A krémes, lágy sült sajttorta szétolvad a szádban. Kissé fanyar ribizlivel ellenállhatatlan.

Könnyű, nyári ribizlis sajttorta: nem lehet elrontani
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ribizlis sajttorta egy-két nap múlva is tökéletes állagú lesz, nem szárad ki, tejföllel gazdagítva még krémesebbé teheted. Nem túl édes, így kánikulában kifejezetten jólesik. Feltétlenül kiváló minőségű krémsajtot használj hozzá. Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hisz kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben legalább egy éjszakán át.

Ribizlis sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztaréteghez

  • 1 csomag keksz
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor

Krémsajtos réteghez

  • 25 dkg ribizli
  • 12.5 dkg krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, add hozzá a darált kekszet, ha nem elég édes, rakj még hozzá cukrot, és jól dolgozd össze. Vajazz ki egy közepes méretű tortaformát, és nyomkodd bele a kekszmorzsát. Told 180 fokos sütőbe 15 percre.


Tedd egy tálba a sajtot, a tejfölt, és robotgép segítségével keverd ki jól. Add hozzá a kétféle cukrot, majd egyesével a tojásokat, a lisztet, a citrom levét és a héját. Egyengesd a morzsaalapra, és mehet a 180 fokos sütőbe. Süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de a széle már szilárd. Vedd ki a sütőből, majd hagyd hűlni, és rakd a tetejére a megmosott ribizlit.

Ezt is szeretjük