Könnyű, nyári ribizlis sajttorta: nem lehet elrontani
A krémes, lágy sült sajttorta szétolvad a szádban. Kissé fanyar ribizlivel ellenállhatatlan.
A ribizlis sajttorta egy-két nap múlva is tökéletes állagú lesz, nem szárad ki, tejföllel gazdagítva még krémesebbé teheted. Nem túl édes, így kánikulában kifejezetten jólesik. Feltétlenül kiváló minőségű krémsajtot használj hozzá. Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hisz kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben legalább egy éjszakán át.
Ribizlis sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztaréteghez
- 1 csomag keksz
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
Krémsajtos réteghez
- 25 dkg ribizli
- 12.5 dkg krémsajt
- 15 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, add hozzá a darált kekszet, ha nem elég édes, rakj még hozzá cukrot, és jól dolgozd össze. Vajazz ki egy közepes méretű tortaformát, és nyomkodd bele a kekszmorzsát. Told 180 fokos sütőbe 15 percre.
Tedd egy tálba a sajtot, a tejfölt, és robotgép segítségével keverd ki jól. Add hozzá a kétféle cukrot, majd egyesével a tojásokat, a lisztet, a citrom levét és a héját. Egyengesd a morzsaalapra, és mehet a 180 fokos sütőbe. Süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de a széle már szilárd. Vedd ki a sütőből, majd hagyd hűlni, és rakd a tetejére a megmosott ribizlit.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció