Könnyű, nyári ribizlis sajttorta: nem lehet elrontani
A krémes, lágy sült sajttorta szétolvad a szádban. Kissé fanyar ribizlivel ellenállhatatlan.


- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
A ribizlis sajttorta egy-két nap múlva is tökéletes állagú lesz, nem szárad ki, tejföllel gazdagítva még krémesebbé teheted. Nem túl édes, így kánikulában kifejezetten jólesik. Feltétlenül kiváló minőségű krémsajtot használj hozzá. Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hisz kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben legalább egy éjszakán át.
Ribizlis sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez:
Tésztaréteghez
- 1 csomag keksz
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
Krémsajtos réteghez
- 25 dkg ribizli
- 12.5 dkg krémsajt
- 15 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, add hozzá a darált kekszet, ha nem elég édes, rakj még hozzá cukrot, és jól dolgozd össze. Vajazz ki egy közepes méretű tortaformát, és nyomkodd bele a kekszmorzsát. Told 180 fokos sütőbe 15 percre.
Tedd egy tálba a sajtot, a tejfölt, és robotgép segítségével keverd ki jól. Add hozzá a kétféle cukrot, majd egyesével a tojásokat, a lisztet, a citrom levét és a héját. Egyengesd a morzsaalapra, és mehet a 180 fokos sütőbe. Süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de a széle már szilárd. Vedd ki a sütőből, majd hagyd hűlni, és rakd a tetejére a megmosott ribizlit.

Még több recept