Réteges vaníliás krémes leveles tésztából - Dupla élvezet
Kevés munkával is begyűjtheted a dicséreteket: a réteges vaníliás krémes egyszerűen nagyszerű.


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Hol van már az az idő, amikor a leveles tésztát mindig saját kezűleg kellett készíteni? Most már jobbnál jobb minőségű bolti lapok közül válogathatsz. Így sokkal gyorsabban és kevesebb munkával fantasztikus desszerteket süthetsz. Ez a réteges vaníliás krémes nem a klasszikus cukrászdai változat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kelhetne vele versenyre.
Réteges vaníliás krémes
Hozzávalók 16 szelethez:
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A leveles tésztából lisztezett felületen nyújts három darab két-három milliméter vastag lapot. Figyelj arra, hogy egy közepes tepsinél mindenhol két-két centivel nagyobbak legyenek. A lapokat egyesével tedd a tepsi hátuljára, és süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon 20-20 perc alatt. Érdemes egy rácsot rakni a lapra, vagy jól megszurkálni, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Nagyon könnyen megég, így légy résen! A sütőből kivéve hagyd a tepsin kihűlni, majd a tésztát óvatosan csúsztasd az asztalra. A másik két lappal is hasonlóan járj el.
A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, keverd simára a liszttel, majd kis lángon főzd sűrűre. A vajat dolgozd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverő segítségével, majd forgasd össze a kihűlt krémmel.
Helyezd az egyik lapot egy tepsibe vagy tálcára, és kenj rá krémet, majd rakd rá a másik lapot, és azon egyenletesen oszlasd el a maradék vaníliás krémet. Fedd be a harmadik tésztalappal. Tedd a hűtőbe legalább két órára. A tetejét tálalás előtt szórd meg porcukorral. A legszebben forró vízbe mártott késsel tudod szeletelni.

Még több recept