Réteges vaníliás krémes leveles tésztából - Dupla élvezet
Kevés munkával is begyűjtheted a dicséreteket: a réteges vaníliás krémes egyszerűen nagyszerű.

Réteges vaníliás krémes leveles tésztából - Dupla élvezet
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hol van már az az idő, amikor a leveles tésztát mindig saját kezűleg kellett készíteni? Most már jobbnál jobb minőségű bolti lapok közül válogathatsz. Így sokkal gyorsabban és kevesebb munkával fantasztikus desszerteket süthetsz. Ez a réteges vaníliás krémes nem a klasszikus cukrászdai változat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kelhetne vele versenyre.

Réteges vaníliás krémes

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztából lisztezett felületen nyújts három darab két-három milliméter vastag lapot. Figyelj arra, hogy egy közepes tepsinél mindenhol két-két centivel nagyobbak legyenek. A lapokat egyesével tedd a tepsi hátuljára, és süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon 20-20 perc alatt. Érdemes egy rácsot rakni a lapra, vagy jól megszurkálni, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Nagyon könnyen megég, így légy résen! A sütőből kivéve hagyd a tepsin kihűlni, majd a tésztát óvatosan csúsztasd az asztalra. A másik két lappal is hasonlóan járj el.
 

A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, keverd simára a liszttel, majd kis lángon főzd sűrűre. A vajat dolgozd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverő segítségével, majd forgasd össze a kihűlt krémmel.
Helyezd az egyik lapot egy tepsibe vagy tálcára, és kenj rá krémet, majd rakd rá a másik lapot, és azon egyenletesen oszlasd el a maradék vaníliás krémet. Fedd be a harmadik tésztalappal. Tedd a hűtőbe legalább két órára. A tetejét tálalás előtt szórd meg porcukorral. A legszebben forró vízbe mártott késsel tudod szeletelni.

Ezt is szeretjük